ازيكم يااعضاء منتدى ملاك الروح
انا بحب طريقة المعمول اوي فحبيت اقدم لكم هذه الطريقه طريقه لعمل المعمول
المقادير:-
• أربعه كاسات دقيق
• ملعقة صغيره بيكنج بودر
• ملعقه صغيره فانيليا
• ملعقة بهارات معمول (حتلاقيه عند المتاجر في قسم البهارات )
• زبده مقاس (227)جم
• فنجان زيت
• عشره ملاعق حليب بودره
• حبه بيضه
الحشوه
المقادير:
إما
تمر
أو
تمر بالسمسم
أو مكسرات
الطريقه:
أولا الزبده لاتسيحيها عالنار بس خليها تكون طريه يعني خرجيها من
الفريزه اول شي الين تحضري كل الطلبات عشان تصير طريه المهم خذي زبده
متوسطة الحجم وحطي فيها الدقيق والبيض والبيكنج بودر والفانيليا والحليب
والزيت والبهارات وبالنهايه حطي الزبده وبعد كذا أعجنيها الين تتفرفر معاكي
وتنفع يتشكل فيها المعمول
(طبعا لمحبي السمسم تقدري تضيفي سمسم للعجين طبعا حسب الرغبه)
بعد كذا تاخذي قوالب صنع المعمول وتشكلي المعمول بالشكل والحشوه الي تحبيها
وتحطيها بالفرن الين توصل للون الي أفراد عائلتك يفضلوه
الشكل النهائي
وممكن ترشي عليها سكر بودره للطعم الاشهى والشكل الجمل
طريقة عمل السكر البودره:
وضع السكر العادي في الخلاط العادي وخلطها جيدا وهكذا سوف تحضري اجمل سكر بودره باجمل طعم من ايديكي
طريقه سهله وجميله جدا
*&%(ملاك النور)*%&
\مطبخ ملاك الروح\